Doprava ZDARMA nad 2000Kč Prodejna doutníků v Havlíčkově Brodě Sledujte akce a slevy na facebooku Doutníky a káva

Doutníkové rady

  • Doutník je chuťová záležitost. Má vám přinášet radost a pohodu, a ne problémy. Proto bychom si měli najít takový tip doutníku, který nám svou silou a arómatem bude vyhovovat. Chutě doutníku lze přirovnat k chuti dřeva, ovoce, koření, ořechů, kávy a dalším pochutinám.
     
  • Při kouření doutníku bychom měli dodržovat několik společenských zásad, abychom se nedopustili kuřáckého prohřešku a znehodnocení chutí. 
     
  • Zeptejte se lidí okolo sebe, zda jim náhodou nebude vadit vaše záliba v doutnících, doporučuje se položit jednoduchá otázka „Mohu?”  předtím, než si doutník zapálíte.
     
  • Nejdůležitější zásadou je, že se doutník neinhaluje do plic, nikdy „nešlukovat“! Doutník se pouze chutná na jazyku!
     
  • Druhou, velmi důležitou zásadou je, že se doutník nezamačkává o popelník. Pouze se nechá v popelníku volně vyhasnout. Zabráníte tím nepříjemnému a otravnému pachu a dýmu.
     
  • Doutník zásadně kouříme pouze do dvou třetin. Poslední třetinu nekouříme, slouží nejen jako filtr, ale i jako rezervoár kondenzátu z kouření, tzv. „močky“
     
  • Kuřte pomalu, nepotahujte doutník příliš rychle. Bude hořet vyšší teplotou a spálíte tím chutě doutníku. Jedno až dvě potáhnutí za minutu jsou považována za adekvátní, aby se doutník udržel zapálený. Dýchejte „pomalu“ s doutníkem.

Oříznutí doutníku

  1. Po vyjmutí z obalu bychom měli doutník uchopit , nejlépe za část, kde je nalepen prstýnek.
  2. Oříznutí konce doutníku je velmi důležitou částí celého postupu. Ořez by měl být čistý bez otřepků, které pak při kouření zanechávají  velmi nepříjemný pocit v ústech , který narušuje chuť kouření a otřepy se lepý na rty. Pro ořez doporučujeme oboustranné / dvoubřité ořezávače, které zaručují hladký a kvalitní ořez. Běžně se dále používají nůžky, vyšťipovače či jednostranné ořezávače.
  3. Velikost ořezu by měla dosahovat asi 2/3 tzv. čepičky, v případě varianty torpedo přibližně 2/3 jejího konce. 

Zapalování doutníku
Zapalování doutníku je hotovým uměním, které jen podpoří vaši radost. Praktikováním pomalého procesu o dvou krocích si můžete poměrně snadno zajistit, aby jedna strana doutníku nehořela rychleji než druhá.

Krok první:
Držte vodorovně doutník a otáčejte jím v plamenu, abyste rovnoměrně zahřáli jeho konec.

Krok druhý:
Dejte si doutník do úst. Držte doutník stále ve vodorovné pozici, plamen umístěte jen na samý hrot doutníku, a zatímco jím otáčíte, pomalu natáhněte. Některým lidem se doutník lépe zapaluje když jej nakloní do úhlu 45˚. Snažte se udržet plamen od konce doutníku ve větší vzdálenosti, abyste si nesežehli tabák. To totiž může vést k hořké chuti. 


Opětovné zapálení doutníku

Pokud potřebujete svůj doutník znovu zapálit, musíte jej nejdřív lehce otřít, abyste z něj odstranili popel. Po ohřátí špičky foukněte(profoukněte) skrz doutník, abyste se zbavili všech starých zbytků, které mohly v doutníku zůstat. Když vynecháte tento krok, může se vám změnit příchuť doutníku, který pak může být hořký. Poté, co fouknete skrz doutník, pokračujte běžným procesem zapalování. Pokud to zní příliš komplikovaně, jednoduše vezměte svůj ořezávač a odřízněte doutník asi 1 cm za ohořelou špičkou. Tím byste měli získat čerstvý povrch, který můžete opět zapálit.


Kouření doutníku

Doutníky mají být oceňovány pro svou chuť, pro své aroma a pro dojem, jaký zanechávají. Neuspěchejte to. Ideální je, když z doutníku potáhnete přibližně jednou až dvakrát za minutu. A pamatujte – nic nešlukujte! Řádně ubalený doutník by neměl zhasnout, ale pokud se vám to stane, je dobré zapálit ho znovu do jedné nebo dvou hodin. Když budete otálet, bude vám doutník chutnat zatuchle.

Prstýnek: Odstranit prstýnek z doutníku, nebo jej na něm ponechat? Udělejte to tak, jak vám to vyhovuje. Neexistuje žádný „správný“ styl – ale proč si na doutníku například nenechat krásný prstýnek Cohiba či Romeo y Julieta? Pokud se rozhodnete dát prstýnek pryč, je většinou vhodné chvíli kouřit. Kouření totiž zahřeje lepidlo na prstýnku a ten se vám pak bude lépe sundávat. Jinak se vám může stát, že doutník poškodíte.

Popel: Většina říká, nechte popel na doutníku, dokud neodpadne sám od sebe, a neodklepávejte jej do popelníku. Popel, který zůstane na doutníku znamená, že je doutník dobře vyrobený.

Závěr: Nechte svůj doutník v popelníku, zhasne sám. Nezamačkávejte jej, jak se to dělá s cigaretami. Zamáčknutí doutníku totiž způsobí štiplavý pach

Doutníky a káva R & B - www.doutniky-rb.cz alias www.doutniky-kava.cz

Prodej tabákových výrobků a alkoholických nápojů pouze starším 18 let !!!
Kouření škodí zdraví a může způsobit rakovinu

Známé a vyhlášené značky doutníků: Doutníky Cohiba, Doutníky Montecristo, Doutníky Partagas, Doutníky Joya de Nicaragua, Doutníky Vallejuelo, Doutníky Pinar del Rio, Doutníky La Habana, Doutníky Bolivar
Známé a vyhlášené značky karibských rumů: Rum Zacapa, Centenario, Rum Diplomatico, Abuelo, Millonario, Rum Barcelo, A. H. Riise

EET - elektronická evidence tržeb - při platbě v hotovosti na prodejně

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online;
v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Doporučujeme: CZIN.eu | .: EM-LINKS :. |SEO nástroje | Kontaktní chlazení na pivo | Zeměcigaret.cz - elektronické cigarety | Vodní dýmky | Eshop-centrum.cz | NajduZboží.cz | Menlife.cz ten pravý pánský magazín | ...další partneři a výměna odkazů
Doutníky RB - doutníky, humidory a rumy, © 2017
Doutníky a káva